Видове парапети

Какви видове парапети се предлагат?

Съществува доста широка от палитра парапети с различни стилове и материали, който биха паснали идеално във Вашия дом.

Най-известните материали, от които се изработват парапетите са:

  1. Алуминий:

   Той има най- качествените характеристики, освен това изглежда и доста стилно. Също така е доста лек метал, което е предимство при монтаж. Няма да има нужда от заваряване, тъй като те се сглобяват, което допълнително смъква цената за поставяне. Алуминият е устойчив на ръжда и топлина. Нека разгледаме по-подробно възможностите за дизайн на алуминиеви парапети:

   • Анодизирани елемент – тези елементи са подобни на неръждаемата стомана, което ги прави по различни от другите опции. Производителите предлагат позлатени или осребрени покрития, с цел да се избегне стоманения цвят. По този начин парапетите изглеждат по-модерни и се отличават. Анодните елементи са доста издръжливи и устойчивост.
   • Полимерно покритие- Когато се използва методът на прахово боядисване. В този случай вместо обикновена боя се използва полимерен течен материал. Чрез тази технология добре се свързва покривният материял с алуминият. За препоръчване е да не се използват метални четки и абразивни материали, които могат да надраскат или да разядат материалите.
   • Последният вариант се нарича “под дърво”. При този вариант, алуминият се вгражда в под дървения материал. Тогава алуминият се обработва два пъти – има два броя полимерно покритие и поради това първият слой се използва като фон. Вторият слой изгражда дървената конструкция, като почти няма ограничение за дървената структура.

  2. Стъклени:

   Стъклените парапети са изключително стилни и красиви. Изработват се от закалено стъкло или ламинирано стъкло, като закаленото стъкло поради обработката си на висока температура е изключително устойчиво, от своя страна алуминиевото стъкло се изработва от две обикновени стъкла, които са слепени чрез безцветен филм. По този начин, ако се счупи стъклото то остава като една голяма част и е доста по-безопасно. Ако решим да вградим тонирано стъкло, по този начин по-лесно можем да съчетаем интериора с различни цветове стъкло. Стъклените парапети също са корозоустойчивии. Освен това, създават чувство за простор и ефирност в дома.

   Предлагат се много разнообразни видове парапети, подходящи за всеки интериор. В днешно време производителите са се погрижили за безопасността на потребителите , което е много важен фактор при избирането на парапет.

Коментарите за тази публикация са затворени.