Душ кабина с много функции и модерна визия

На какво трябва да обърнем внимание при закупуване на душ-кабина?

Днес на пазара има богат избор от най-различни душ-кабини. Те обикновено се различават по форма, размери, начин на монтиране и други.

Тъй като закупването на душ-кабина е дълготрайна инвестиция, бихме Ви посъветвали добре да обмислите следните фактори и да не пренебрегвате качеството и изработката за сметка на по-ниската цена. Освен това е от значение и да се чувствате добре в кабината – да може свободно да се движите.

Какво трябва да имаме в предвид при закупуване на нова душ-кабина?

 1. Пространство

  Пространството на санитарното помещение е много важен фактор, защото от него зависи големината на Вашата душ-кабина. Съветваме Ви, ако имате малка баня да се насочите към ъглова кабина. Може да обмислите врата да се отваря навътре или също така, може да се спрете и на сгъваема преграда, която би освободила доста пространство.

 2. Размер и форма

  Има доста голямо разнообразние на пазара за размери на душ-кабини и форми. Предлагат се квадратни, кръгли, елипсовидни, правоъгълни и много други варианти. Добре е да обърнете внимание дали формата на вашата кабина се вписва във санитарното Ви помещение и особеностите му. Относно размерът – най-малката предлагана ширина е 0.8 м, а най-голямата е 1.8 м. Най-малката височината е 1.98 м, а най-голямата е 2.3 м. Предвидени са всеки ръст!

 3. Kорито

  Главната функция на поддушовото корито е да ограничава подовото пространство от зоната на душа, с което да се предпази намокрянето на помещението. Има богата гама от най-разнообразни корита- пластмасови, мраморни, порцеланови, от камък и други, в зависимост от вашите стилови предпочитания. Трябва да обърнете внимание, че е добре наклонът да е към сифона, за да може да се отича по лесно водата и да не прелива.
  В случай, че не искате корито, може да обмислите вариант кабината да приляга плътно към пода и да се изгради специален линеен сифон.

 4. Стъкло

  Стандартният вариант за стъкло е 8 мм закалено стъкло, при желание за дизайнерски вариант, като например извито стъкло, се използва по-тънко – 6 мм. В случай, че искате по-дебело стъкло трябва да имате в предвид, че ще тежи доста повече и е ще има нужда от повече укрепване.

Надяваме се следните съвети да са Ви били полезни при избора на душ-кабина.
Коментарите за тази публикация са затворени.